Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с датчиците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с датчиците

Имам проблем който не знам от какво е... През определено време ми светкат лампите за АБС и за ръчната спирачка едновременно.. Ръчната ми има лек луфт и трябва да се затегне а АБС си работи. 95% от случаите като светнат и двете лампи е примерно след дупка.. трус на колата и т.н. Като загася и запаля примерно спират да светят. От какво може да е това някой ако знае ще съм му благодарен много
    Алфа Ромео 156 1.8 ТС 2000г.

незнам дали ще ти помогна при мен беше същото отвориха кутйката на акумолатора зачистиха ми зички,клеми всичко което е там и спря да свети (да ме извиниш за техническиа език)успех
    MiTo 1.4 155

Comment

Първоначално публикувано от ilin4o Покажи съобщение
      незнам дали ще ти помогна при мен беше същото отвориха кутйката на акумолатора зачистиха ми зички,клеми всичко което е там и спря да свети (да ме извиниш за техническиа език)успех
      колега на кое викаш кутийката на акумулатора и къде се намира тя
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

както казах не съм голям техник на моя акулуматор на вътрешната клема имам закъчена кутика с къпаче вътре има няколко кабела вързани като ги извадиха майсторите зачистиха с пила след това ги пръскаха с някакъв спрей и тези две лампи спряха да светят
        MiTo 1.4 155

Comment

да ме извините ама освен от фаянс от друго не разбирам
          MiTo 1.4 155

Comment

Може да има нещо общо тъй като веднъж ми падна акумулатора и след това започнаха да светят. А на диагностиката нямаше нищо нередно освен Ламбда Сонда

Comment

В така наречената кутийка върху плюсовата клема се намират силовите предпазители.На ABS-са е 60А,червен на цват.Зачисти контактните точки и внимавай да не го скършиш докато завиваш и развиваш.Замери и предпазителя,защото може да е скършен под пластмасата.Другите ел. елементи са върху блока на ABS и ако нямаш по-сериозна подготовка,не ти препоръчвам да пипаш.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

колега,а спирачната течност провери ли нивото и?при мен беше това проблема
                sigpic
                156 2.0 T.S-155 на 100к км.мойта гордост!

Comment

Еми ще погледна за АБС-а там в кутийката ама ако не съм сигурен няма да пипам а течността не е на MAX пълна ама е почти до горе де да знам.. 1 пръст надолу е

Comment

Working...
                  X